Om mig

Mitt namn är Heidi Penttilä, jag är 24 år och flyttade till Göteborg 2014 på hösten. Jag har läst till ekonomimagister på Svenska Handelshögskolan i Finland med huvudämne i entreprenörskap och företagsledning och biämne i marknadsföring. Jag brinner för entreprenörskap och kundtjänst och därför kändes det naturligt att starta ett eget företag och vad är bättre än att kombinera det min andra passion hundar. Jag kom i kontakt med underbara Tina Gavling och Kungliga hundar och kommer att hålla kurser där främst i agility men även valpkurser, lydnadskurser, aktivering och trickkurser. Jag erbjuder även privatlektioner och föreläsningar. 

 

Distriktmästerskaps guld 2014

 

När jag var yngre spelade jag golf på SM nivå men hade ett större intresse för djur och gick över till ridning medan min lillasyster fortsatte med golf. I dagens läge spelar min lillasyster golf på college i USA och har varit med i finska damlandslaget i flera år. Jag tävlande flera år med min egna häst i hoppning, dressyr och fälttävlan. Jag tränade för Finlands elit och fick en inblick i hästvärlden och skötsel och vård av elithästar, det här är lärdomar som jag försöker dra nytta av i min hundhållning och träning. 2011 gjorde jag ett svårt beslut och sålde min tävlingshäst, han hade hunnit bli 15 år och jag kände att han var värd pensionering då han lärt mig så otroligt mycket, så ville jag inte pressa honom någon mera på tävlingsbanorna. I och med att jag var mitt i mina studier bestämde jag mig för att inte satsa på en ny egen tävlingshäst. Jag tävlande och red andras häst i några säsonger innan jag blev totalt meddragen av agility.

Lillasyter Emily

 

Hoppträning med min häst Halzbi

 

Jag började med agility 2010 med vår familjehund aprikosa mellanpudeln Tessy (FIN AVA Pinocchio’s Betina) som då redan var 7 år. Hon hade varit familjens sällskapshund men steg snabbt upp i klasserna och som 10-åring blev hon finsk agility champion. Med henne deltog jag i lag-FM (finska mästerskapen) 2012 och 2013. Numera är Tessy pensionerad men jag tränar henne ibland bara för att hon tycker det är så jättekul. Hennes viktigaste uppgift är att hjälpa mig utbilda de nya förmågorna.

Min andra hund är en aprikos dvärgpudel som heter Vicky (SE AG(HOPP)CH Sinisimpukan Merituuli). I denna lilla hund finns det fart och fläkt. Idag (2015) är Vicky 5 år och jag är än idag otroligt lycklig att jag fick en så underbar agilityhund, hon har lärt mig så otroligt mycket i agility. Jag började tävla med henne när hon var 2,5 år gammal och under hennes första hela säsong i klass 3 (2014) deltog jag med henne i finska mästerskapen och finska landslaguttagningen. Samma år vann Vicky västra distrikmästerskapet i Sverige. Hon har fått agilitycert både i Finland och i Sverige. I maj 2014 deltog vi i WAO (World Agility Open Championships) i Italien med finska laget, det var en mycket givande och spännande upplevelse. Vi har kvalat för WAO 2015 till det finska laget och åker i maj till Holland. 

Nyaste tillskottet i flocken är aprikosa mellanpudeln Rosey (Jumparound A Piece of Action) som är född 2014. Den här lilla tjejen har stark vilja, bra arbetsmoral och jag hoppas att hon kommer att växa och bli en ny tävlingshund till mig.

 Jag har jobbat flera år som lydnads- och agilityinstruktör  i Finland. Jag är van att jobba med förare och hundar på olika nivåer. Som agilityinstruktör tycker jag det viktigaste är att hunden och föraren är ett bra team och har ett bra förhållande, att de litar på varandra när det gäller och när de vill utvecklas. Annat som jag sätter stor vikt på är bra grundträning. Jag eftersträvar i agilityn att man jobbar så att man har bra kontaktfält och flytande självständigt slalom samt att hunden vet hur hindren skall utföras på ett snabbt och säkert sätt.

 

Jag, Tessy och Vicky